osCommerce Személyes beállítások  Kosár tartalma  Pénztár  
  Főoldal » Katalógus » Könyvek » Történelmi könyvek » Személyes beállítások  |  Kosár tartalma  |  Pénztár   
Kategóriák
Információk
Szállítás és garancia
Az adatkezelésről
Külföldi vásárlóink figyelmébe
Tudnivalók
Tartásfokok és rövidítések
Partnereink
Elérhetőségeink
Gyorskeresés
 
Ide kell beírni a keresett cikk nevét.
Összetett keresés
Újdonságok tovább
Somogymegyei Keresztény Nyomda részvény 100 korona 1920 Kaposvár
Somogymegyei Keresztény Nyomda részvény 100 korona 1920 Kaposvár
4500Ft

Józsa Béla: Tigrisek az Ardennekben - 1944. december

0Ft

Ez a könyv jelenleg nem rendelhető!

Józsa Béla: Tigrisek az Ardennekben - 1944. december
1944. decemberében 16-án, a hajnali órákban több száz német harckocsi sorakozott fel a német-belga határon. Nem sokkal később kezdetét vette a II. világháború utolsó nagy páncélos hadművelete, a német hadsereg támadása az Ardennekben.
Belgium és Luxemburg mindaddig nyugalmasnak mondott térsége az elkövetkező napokban súlyos harcok színterévé vált. Bastogne, Malmedy, Ligneuville, Poteau, La Gleize: ezeknek a településeknek egyaránt az ardenneki hadművelet tette ismertté a nevét.
Az amerikai hadvezetést váratlanul érte a német ellentámadás. Időbe telt, míg rendezték soraikat, addig - ahol csak tehették - kitértek a német páncélosok elől.
A német Tiger II (Királytigris) és Panther (Párduc) harckocsik azonban nehezen mozogtak az Ardennekben. A kanyargós, szűk erdei utakon több harckocsi meghibásodott, és az üzemanyag utánpótlásban is fennakadások mutatkoztak. A német támadás néhány nap alatt elakadt…
A könyv külön fejezetben foglakozik támadás élén haladó 1. SS-páncélosezred parancsnoka, Joachim Peiper SS-ezredes, és az úgynevezett „Malmedy mészárlás” - az ardenneki hadművelet egyik legismertebb eseménye - történetével is.
A könyv szerzője - aki több mint két évtizede kutatja az ardenneki harcok történetét és számtalan alkalommál járt a harcok színterén - úgy szerkesztette meg ezt a sok-sok fotóval illusztrált érdekes könyvet, hogy képzeletben az olvasó is végigjárhatja az ardenneki ütközet fontosabb helyszíneit.
Kemény fedeles kötésben, 330 oldal, Militaria kiadó.

 
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről


Bevásárlókosár tovább
0 cikk
Kérdése vagy ajánlata van?
06-30-293-0517
Hívható H-P: 10.00-18.00 óra között


email:numizmatika@gyujtokboltja.hu

Értesítések tovább
ÉrtesítésekÉrtesítés a frissítésekről Józsa Béla: Tigrisek az Ardennekben - 1944. december
Ajánlja a lapunkat
 
Ajánlja a lapunkat.
Nyelvek
Magyar English

Pénznemek
Hírlevél
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
FIGYELEM!

A numizmatikai webáruházban található, önkényuralmi jelképeket ábrázoló darabok kizárólag gyűjteményi célból vannak fent!
Az numizmatikai webáruház üzemeltetője elhatárolódik minden fajta szélsőséges eszmétől, amelyek ezen történelmi jelképekhez kapcsolódnak!

Az érmebolt folyamatosan vásárol a numizmatika teljes tárgykörébe tartozó régiségeket:
arany és ezüst magyar és külföldi régi pénzeket (forgalmi fémpénzeket, papírpénzeket, emlékpénzeket, minta bankjegyeket is), részvényeket, kötvényeket, zálogleveleket, sorsjegyeket, mindenféle polgári és katonai jelvényeket és kitüntetéseket, papírrégiségeket, kinevezési és adományozási okiratokat, kisebb militaria felszerelési tárgyakat, a klasszikus és modern éremművészet alkotásait, érmeket, plaketteket, díjérmeket, kisplasztikákat, szobrokat, kapcsolódó szakirodalmat, katalógusokat és történelmi könyveket, illetve a gyűjteményekhez kapcsolódó kiegészítő éremgyűjtő kellékeket.

Teljes gyűjtemények, hagyatékok felmérése, arany és ezüst pénz, érmék felvásárlása az érmeboltban készpénzért!
Gyűjtőkboltja.hu numizmatikai webáruház és üzlet: régipénz - érme - MÉE - Magyar Éremgyűjtők és Érmegyűjtők Egyesülete emlékérmek - fémpénz - papírpénz - bankjegy - emlékpénz - emlékérem - történelmi értékpapír - részvény - kötvény - záloglevél - sorsjegy - jelvény - kitüntetés - éremművész - plakett - díjérem - kisplasztika - szakkönyv - katalógus - könyv - Leuchtturm érmetároló - album - gulden - korona - pengő - forint - fillér - érem bolt - érembolt - régiség - adás - vétel - csere - 200 forint - Kossuth 5 forint
Éremkedvelők Egyesülete ÉKE éremművészet és plakettművészet


©2004 Tárhelyszolgáltatónk: Code to Market Kft., 3519 Miskolc, Trencséni utca 3.
Üzemeltető: Gyűjtőkboltja.hu - Numizmatika és éremművészet felsőfokon - partnerünk a Nudelman Numizmatika Kft., budapesti érmebolt - érembolt és numizmatikus szaküzlet Budapesten